-
{MOSIMAGE}Uprawa Pieczarek Ryszard Pękała, Pszczynakompost: WRONA - faza IIIgrzybnia: SPYRA SP251zdjęcia wykonano: 3 luty 2010r.ZOBACZ ZDJĘCIA »...
-
W bieżącym roku po kilku latach mamy przez dłuższy okres do czynienia z silnymi mrozami, które mogą mieć wpływ na przebieg mechanicznego załadunku podłoża fazy III. Dotychczasowe obserwacje wskazują, że dochodzi do zakłóceń w t...
-
Grzyby cieszą się sympatią i zainteresowaniem konsumentów szczególnie ze względu na ich smak. Okazuje się, że ma to pewne naukowe wytłumaczenie. Mianowicie grzyby posiadają UMAMI – piąty smak odkryty w 1909 roku przez japońsk...
-
„SZKOŁA GRIBOWODSTWA” to dwumiesięcznik wydawany w języku rosyjskim w
Moskwie, adresowany głównie do pieczarkarzy w Rosji i na Ukrainie,
dobrze znany na obszarze dawnego ZSRR. Śledząc od kilku lat czasopismo
widać coraz więks...
-
fot.:gruenewoche.com• Data: 15-24 stycznia 2010• Miejsce: Berlin, Niemcy• Internet: www.gruenewoche.com
• Pzedstawicielstwo w Polsce: www.targiberlinskie.plGrune Woche jest jedyną w swoim rodzaju międzynarodową wystawą gospodarki ...
-
fot.:fruitlogistica.de• data: 3-5 luty 2010• miejsce: Berlin, Niemcy• internet: www1.messe-berlin.de• koniecznie zobacz: ...
-
Biuletyn ukazujący się raz na kwartał ma bardzo ograniczone możliwości
przekazywania aktualnych informacji oraz uniemożliwia prowadzenie na
jego łamach żadnej dyskusji. Powoduje to, że koncentruje się on na
przekazywaniu wiedzy mającej bardz...
-
Jak często odwiedzasz wortal Grzyby.Grzybnia.pl? » głosuj w dziale "SONDA"...
-
Co prawda zima pojawia się u nas, co roku, ale zwykle nas czymś
zaskakuje tym bardziej, że często atakuje już jesienią. Oto kilka
praktycznych wskazówek związanych z tą porą roku:
1. Wloty powietrza...
-
pieczarka.info.pl dworzynski.com.pl markiewiczpieczarki.pl grzybypolok.pl nawilzanie.com.pl agroteam.com.plPRZEJDŹ DO BAZY FIRM »...
-
fot.Sz.SpyraWydaje się, że tak prosta czynność jak ważenie pieczarek po zbiorze nie powinna wzbudzać dyskusji. Jednak wzrost skali produkcji w poszczególnych obiektach, konieczność
kontroli jakości oraz maksymalne wykorzystanie czasu zatr...
-
{MOSIMAGE}dotyczy emisji programu TVN-Uwaga
OŚWIADCZENIEStowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych po zapoznaniu się z materiałem
emitowanym w programie TVN „UWAGA” w dniach 3 i 9 grudnia br. wyraża
oburzenie i sprzeciw na ma...
-
Pieczarki: -10% przy zakupie min. 6 opak. kraj pochodzenia: Polskaopakowanie: 250ggrzyby shii-takeboczniak...
-
Zdaniem Amerykańskich branżystów, kluczem do sukcesów w sprzedaży
grzybów na rynku detalicznym jest edukacja konsumenta. Chodzi tutaj o wiedzę z zakresu sposobów przyrządzania grzybów oraz ich przechowywania. ...
-
W numerze 4/2009:● Ochrona pieczarki – dr Krystian Szudyga● Co poprzedza krzywą S – dr Krystian Szudyga● Zbiór pieczarek po irlandzku, czyli: jak zwiększyć plon i poprawić jakość– Ludwik Kania, Aleksander J...
-
sklep.agroconsulting.pl pieczarkasiedlecka.pl www.eufilter.com.pl pieczarkipodlaskie.pl www.primechamp.pl www.spgj.pl www.agrochamp.plZblewski Bogdan wejdź do BAZY FIRM »...
-
PROMOCJA A LA UKRAINE ...ZOBACZ SPOT REKLAMOWY »...
-
Wielu producentów pieczarek zadaje sobie to pytanie każdej zimy: " wyłączać czy nie wyłączać chiller na zimę? "Jako argument za wyłączaniem chillera podaje się chęć oszczędności energii oraz obawy o zamarzanie wody znajduj...
-
ZIELONE PLEŚNIE W UPRAWIE PIECZARKIautor: Nikodem Saksonwydawca: PWRiLrok wydania: 2009format: 145 x 205 mmilość stron: 60Niniejsze opracowanie jest próbą opisania i wyjaśnienia zagadnienia zielonych pleśni, w oparciu o własne obserwacj...
-
fot.Times Square [livedesignonline.com]W samym sercu Nowego Jorku położony jest Times Square - plac
znajdujący się na skrzyżowaniu dwóch ulic: Broadway i Siódmej Alei. To kultowe miejsce
odwiedzane rocznie przez miliony amerykan&oacut...