Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

Archiwum

Filtr 

  • Biuletyn Producenta Pieczarek Pieczarki 4/2010

    W numerze 4/2010● Wartość dodana – dr Krystian SzudygaTechnologia uprawy● Produkt masowy – dr Krystian Szudyga● Ruch i prędkość powietrza – inż. Maciej Grzeszek● Izolacja termiczna urządzeń klimatycznych – dr Michał Michałkiewicz...
  • „ Polska …schmeckt ! ” - Polska smakuje

    Grüne Woche to najważniejsze i największe branżowe spotkanie producentów i przetwórców żywności z całego świata, w których w bieżącym roku uczestniczyło 1.589 wystawców z 56 krajów. Tegorocznaa edycja targów, która odbędzie się w ...
  • Grüne Woche 2011

    Grüne Woche 2011Międzynarodowe Targi Gospodarki Żywnościowej, Rolnictwa i Ogrodnictwadata: 21-30 stycznia 2011www.gruenewoche.com Grüne Woche jest jedyną w swoim rodzaju międzynarodową wystawą gospodarki żywnościowej, rolnictwa i ogrodnictwa. ...
  • Dobry klimat dla pieczarek. Nawilżanie - para czy woda?

    Nie ulega wątpliwości, że właściwe sterowanie wilgotnością względną (w skrócie RH) jest jednym z podstawowych warunków powodzenia w produkcji wysokiej jakości grzybów. Nie zajmując się szczegółowo oceną wpływu RH na przebieg uprawy nale...
  • Produkcja pieczarek w Unii Europejskiej

    Państwo Produkcja w tonach 2008 2009 – (szac.) Belgia / Luksemburg 37.200 34.000 Dania 2.300 2.300 Niemcy 57.000 58.000 Wielka Brytania ...
  • "Pieczarkowa specjalność" w Pizza Hut

    Pieczarki nadziewane w  restauracjach Pizza Hut na terenie całego kraju!!! Polecamy - są naprawdę smaczne. fot.1: Pizza Hut ...
  • Polskie trufle

    Trufle to grzyby, które od stuleci są symbolem tego, co w kuchni najbardziej wykwintne. Choć niepozorne z wyglądu, cenione są za wyjątkowy smak i aromat. Milimetrowej grubości plasterek może wzbogacić smak całej potrawy.Trufle osiągają wręcz ...
  • Szkolenie w Holandii

    W dniach od 3-6 pazdziernika 2010r. w Holandii odbyło się szkolenie organizowane przez firmę Agroconsulting, prowadzącymi byli Henk Van Gerwen i Bartosz Skipor-Rybacki. Wiodącym tematem szkolenia była gospodarka wodna w uprawie pieczarek, ale omawi...
  • Codziennie smaczne i świeże pieczarki

    "W sklepach Biedronka świeże owoce i warzywa dostarczane przez naszych najlepszych dostawców w codziennie niskich cenach." czytaj więcej » ...
  • 5,97euro/1kg - pieczarka biała

    ...
  • Promocja pieczarek w Niemczech /sieć przydrożnych restauracji "Serways"/

    ...
  • Szwajcaria: pieczarki "BIO"

    ...
  • Jesienna pogoda

    Polska jesień charakteryzuje się dużymi dobowymi wahaniami temperatury i wilgotności. Szczególnie jesienią należy dbać o higienę w pieczarkarni. Pamiętajmy, że sprawcami wielu problemów w tym okresie są muchówki i sucha zgnilizna. Dlateg...
  • Pieczarkalia 2010 - fotoreportaż

    więcej zdjęć »...
  • Międzynarodowe Targi Żywności SIAL Paris 2010

    • 17–21 października 2010 r. • Centrum Wystawowe Paris-Nord Villepinte, Francja SIAL Paris to jedna z najważniejszych imprez targowych branży rolno-spożywczej na świecie. Targi te odbywają się w cyklu dwuletnim i przemiennie z targami ANUGA...
  • X PIECZARKALIA 2010

    W X Jubileuszowym Łosickim Święcie Pieczarki PIECZARKALIA 2010, połączonym z otwarciem nowej siedziby Grzybka Łosickiego, wzięła udział rekordowa ilość wystawców, 61 firm z kraju i z zagranicy. Część targową święta odwiedziło ponad 1200...
  • Pieczary 2010

    Pieczary 2010 - lista nagrodzonych »...
  • Szkolenie - Holandia

    Mam przyjemność zaprosić na kolejne szkolenie organizowane przez Bartosza Skipor-Rybackiego (Agroconsulting) wraz z Henkiem van Gerwenem (Adviesie), które odbędzie sie w dniach 4 i 5 października w Holandii. Tematyka szkolenia dotyczy technik w...
  • Ogłoszenia

    Niebieskie skrzynki sprzedam • Kupię pieczarkę przemysłową • Sprzedam regały do produkcji boczniaków czytaj więcej w dziale »Ogłoszenia...
  • Mity na temat grzybów

    Czasem zła reputacja przykleja się nawet do żywności, a powtarzanie negatywnych informacji na temat owoców i warzyw bywa wystarczającym powodem do rezygnacji z ich spożywania. Według Maureen Callahan, reporterki CNN podobna sytuacja miała miejsce...

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018