Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

Archiwum

Filtr 

  • PODATKI: ROLNIK NIE MUSI PROWADZIĆ KSIĄG

    Prawo do ryczałtu pozostaje /Rzeczpospolita, Podatki, 22 kwietnia 2010/Wyrok. Rolnicy rozliczający się według norm szacunkowych nie muszą prowadzić ksiąg, skoro ustawa o PIT tego nie wymaga Tak uznał we wtorek, 20 kwietnia 2010r., Wojewódzki Są...
  • SZWAJCARSKIE PIECZARKI

    ceny pieczarek w Szwajcarii II poł. marca br. - okolice Davos   sieć sklepów "COOP" w ofercie: pieczarki białe i brązowe   ceny podane są we frankach szwajcarskich (1CHF ≈ 2,70PLN) więcej zdjęć » ...
  • BAL PIECZARKARZA 2010

    W lutym, w eleganckiej sali Hotelu „Janusz” w Siedlcach, odbył się dwunasty już z kolei „Bal Pieczarkarza”, którego organizatorem były firmy Unikost i Wokas. Tegoroczny Bal zaszczyciło wiele znanych osobistości ze środowiska branżowego...
  • TO SIĘ SPRZEDAJE NA UKRAINIE. TOWAR TRAFIA DO PIZZERI I RESTAURACJI W CENIE NORMALNEGO GRZYBA.

    fot. Bartosz Skipor-Rybacki...
  • PRZEŚLIJ PRZEPIS

    "Przyślij Przepis" to miesięcznik adresowany do wszystkich, którzy szukają różnorodnych, domowych, sprawdzonych przepisów. Posiada on unikalną formułę, składa się wyłącznie z przepisów nadsyłanych przez Cz...
  • PIECZARKI W SZWAJCARSKIM KURORCIE DAVOS

    ...
  • UKRAINA: 26 MARZEC 2010

    fot. Bartosz Skipor-Rybacki...
  • PROMOCJA PIECZAREK W HOLANDII

      ZOBACZ FILM >> ...
  • Pieczarki z .... Portugalii :-)

    ...
  • Podpółkowy system nawadniania uprawy pieczarki

    Nawadnianie pieczarek to istotna czynność w jej uprawie. Od wielu lat poszukuje się sposobów na najskuteczniejsze wykonywanie tej czynności, określane zwykle, jako podlewanie. Początkowo wykonywano je ręcznie. Przy uprawie intensywnej jest o...
  • Pieczarki - biuletyn producenta pieczarek 01/2010

    W numerze 1/2010●  Czas na pieczarkę® – dr Krystian Szudyga●  Mali przyjaciele– dr Krystian Szudyga●  To nie komputer uprawia pieczarki – dr Nikodem Sakson●  Klęska urodzaju – inż....
  • Burger King. Amerykański Fastfood promuje pieczarki

    W październiku i w listopadzie 2008 roku Burger King w prowadził promocję sezonowej kanapki „z grzybami i szwajcarskim hamburgerem” w całych Stanach. Moshroom Council postanowił wykorzystać tą sytuację i  nawiązał współpracę z Burger Kin...
  • UWAGA NA ZMIANĘ WYGLĄDU OWOCNIKÓW PO ZABLOKOWANIU WLOTU ŚWIEŻEGO POWIETRZA

    Zimą, w okresach zmiany temperatury powietrza zewnętrznego, wloty świeżego powietrza i wyloty często ulegają zablokowaniu, szczególnie gdy pojawia się szadź. Powoduje to wzrost wilgotności i stężenia dwutlenku węgla w powietrzu w hal...
  • KURS GOTOWANIA PROMUJĄCY PRZEPISY Z GRZYBAMI

    Kurt Scheller to znana postać na polskim rynku gastronomicznym. Przyjechał do Polski na początku lat 90, a karierę rozpoczynał razem z nowo otwieranym wtedy hotelem Bristol. Jego doświadczenie zawodowe jest naprawdę imponujące. Zawodu uczuł się ...
  • NIEOCZEKIWANA ZMIANA POPYTU NA PIECZARKI

    W mijającym tygodniu pewnym zaskoczeniem stał się utrzymujący a nawet nasilający się popyt na pieczarki. Jak mówią ich producenci na pieczarki jest „ssanie”. Jest to pewnym zaskoczeniem tym bardziej, że OKECHAMP S.A.  je...
  • Co ciekawego w najnowszym Mushroom Business?

    Do przeglądu fachowych publikacji ze świata dołączam omawianie polskiej edycji Mushroom Business, jak się sam określa międzynarodowego niezależnego magazynu dla producentów. Grudniowy numer zapowiada zmiany właścicielskie. Jej dotychc...
  • Inwazja Holendrów

    MiniChamp"Domowa Uprawa Grzybów"Warszawa C.H. ARKADIACzytaj całość »...
  • BONDUELLE kupił FRANCE CHAMPIGNON - INTERCHAMP

    Powszechnie znana na rynku przetworów owocowych firma Bonduelle zakupiła France Champignon - znanego producenta pieczarek, głównie dla przetwórstwa we Francji. Dotychczasowe zaangażowanie Bonduelle w Polsce w naszej branży ogranic...
  • Bonduelle

    Bonduelle działa na polskim rynku od 1992 r. W 1994 r. rozpoczęła produkcję fabryka firmy w Gniewkowie (województwo kujawsko– pomorskie). Zakład wytwarza mrożonki oraz warzywa w puszkach, wykorzystując polskie surowce — w ram...
  • NIE TRACIĆ ENERGII PODŁOŻA DO NAROSTU JEGO TEMPERATURY

    Transport podłoża w okresie zimy powoduje spadek i duże zróżnicowanie jego temperatury. Powoduje to konieczność podjęcia natychmiastowych działań prowadzących do wyrównani i wzrostu w nim temperatury do poziomu 24 -25st.C. Obser...

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018