PRZEÅšLIJ PRZEPIS |
|
"PrzyÅ›lij Przepis" to miesiÄ™cznik adresowany do wszystkich, którzy szukajÄ… różnorodnych, domowych, sprawdzonych przepisów. Posiada on unikalnÄ… formuÅ‚Ä™, skÅ‚ada siÄ™ wyÅ‚Ä…cznie z przepisów nadsyÅ‚anych przez Czytelników, które drukowane sÄ… wraz ze zdjÄ™ciem jego autora. Proponowane dania przyrzÄ…dzane sÄ… z Å‚atwo dostÄ™pnych i niedrogich skÅ‚adników, wszystkie sprawdzone i lubiane przez konsumentów. Na szczególnÄ… uwagÄ™ zasÅ‚uguje fakt, że w bardzo wielu przepisach znalazÅ‚y ciÄ™ pieczarki. Nie ma chyba lepszej rekomendacji dla pieczarek niż wkomponowanie ich w domowe dania przysÅ‚owiowej Pani Kowalskiej. Poniżej podajÄ™ jednÄ… z pieczarkowych propozycji z lutowego numeru „PrzyÅ›lij Przepis” Roladki woÅ‚owe z grzybami SkÅ‚adniki:
Przygotowanie: 1. Plastry woÅ‚owiny rozbijamy. Ogórka kroimy wzdÅ‚uż na 4 części, boczek w plasterki a cebulkÄ™ w talarki. 2. Na pÅ‚atach miÄ™sa ukÅ‚adamy plasterki boczku, ogórka i cebuli, nastÄ™pnie opruszamy solÄ… i pieprzem. 3. MiÄ™so zwijamy w roladki i spinamy wykaÅ‚aczkami. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. PrzekÅ‚adamy do rondla, wlewamy wino i wodÄ™. 4. Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osÄ…czamy. Kroimy w plasterki i podsmażamy na maÅ›le. Dodajemy do miÄ™sa, dusimy pod przykryciem do miÄ™kkoÅ›ci. Doprawiamy do smaku. |