Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

PRZEÅšLIJ PRZEPIS Drukuj Email
01 kwietnia 2010, autor: Redakcja
"PrzyÅ›lij Przepis" to miesiÄ™cznik adresowany do wszystkich, którzy szukajÄ… różnorodnych, domowych, sprawdzonych przepisów. Posiada on unikalnÄ… formuÅ‚Ä™, skÅ‚ada siÄ™ wyÅ‚Ä…cznie z przepisów nadsyÅ‚anych przez Czytelników, które drukowane sÄ… wraz ze zdjÄ™ciem jego autora. Proponowane dania przyrzÄ…dzane sÄ… z Å‚atwo dostÄ™pnych i niedrogich skÅ‚adników, wszystkie sprawdzone i lubiane przez konsumentów. Na szczególnÄ… uwagÄ™ zasÅ‚uguje fakt, że w bardzo wielu przepisach znalazÅ‚y ciÄ™ pieczarki. Nie ma chyba lepszej rekomendacji dla pieczarek niż wkomponowanie ich w domowe dania przysÅ‚owiowej Pani Kowalskiej.


Poniżej podajÄ™ jednÄ… z pieczarkowych propozycji z lutowego numeru „PrzyÅ›lij Przepis”

Roladki wołowe z grzybami

Składniki:
  • 4 plastry woÅ‚owiny
  • 10 dag wÄ™dzonego boczku
  • 1 Å›redni ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 2 Å‚yżki oleju
  • 200 ml biaÅ‚ego wina
  • 1 szklanka wody
  • 1 Å‚yżka masÅ‚a
  • Sól, pieprz
  • 20 dag pieczarek

Przygotowanie:

1.    Plastry woÅ‚owiny rozbijamy. Ogórka kroimy wzdÅ‚uż na 4 części, boczek w plasterki a cebulkÄ™ w talarki.
2.    Na pÅ‚atach miÄ™sa ukÅ‚adamy plasterki boczku, ogórka i cebuli, nastÄ™pnie opruszamy solÄ… i pieprzem.
3.    MiÄ™so zwijamy w roladki i spinamy wykaÅ‚aczkami. Smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. PrzekÅ‚adamy do rondla, wlewamy wino i wodÄ™.
4.    Pieczarki oczyszczamy, myjemy i osÄ…czamy. Kroimy w plasterki i podsmażamy na maÅ›le. Dodajemy do miÄ™sa, dusimy pod przykryciem do miÄ™kkoÅ›ci. Doprawiamy do smaku.




 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018