KURS GOTOWANIA PROMUJÄ„CY PRZEPISY Z GRZYBAMI |
|
|
01 marca 2010,
autor: Redakcja
|
Kurt Scheller to znana postać na polskim rynku gastronomicznym. Przyjechał do Polski na początku lat 90, a karierę rozpoczynał razem z nowo otwieranym wtedy hotelem Bristol. Jego doświadczenie zawodowe jest naprawdę imponujące. Zawodu uczuł się w rodzinnej Lucernie w Szwajcarii, pracował w wielu miejscach na świecie m.in. dla Hilton Hotels w Amsterdamie i Kairze, Intercontinental na Jamajce i Olympic Penta w Moskwie.
Kurt Scheller jest także laureatem wielu prestiżowych nagród oraz członkiem i założycielem organizacji kulinarnych zarówno w Polsce jak i w innych krajach. W 2002 roku założył w Polsce pierwszą szkołę gotowania, spełniając tym samym swoje marzenie. Akademia Kulinarna otwarta jest zarówno dla adeptów szkół gastronomicznych, zawodowców, szefów kuchni, amatorów, jak i entuzjastów gotowania w domowym zaciszu. Każdy z uczestników poprzez aktywny udział, pod okiem samego Mistrza może odkryć swoje niepowtarzalne, ukryte talenty kulinarne. Kursy odbywają się w blokach jedno lub kilku dniowych i podzielone są na różne tematy przewodnie. Jedną z propozycji jest kurs jednodniowy promujący przepisy z GRZYBAMI.
Menu zawiera:
•   Terryna z pieczarek •   Zupa z leśnych grzybów •   Spaghetti z grzybami •   Risotto z leśnymi grzybami •   Lasagne z pieczarkami •   Krojona polędwica prosto z Zurychu
Kursy wieńczy wręczenie certyfikatu potwierdzającego uczestnictwo w kursie oraz przepisów potraw przygotowanych na kursie, które z całą pewnością ułatwią gotowanie w domowym zaciszu.
Więcej informacji na www.schelleracademy.pl
|