Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

KURS GOTOWANIA PROMUJÄ„CY PRZEPISY Z GRZYBAMI Drukuj Email
01 marca 2010, autor: Redakcja

Kurt Scheller to znana postać na polskim rynku gastronomicznym. Przyjechał do Polski na początku lat 90, a karierę rozpoczynał razem z nowo otwieranym wtedy hotelem Bristol. Jego doświadczenie zawodowe jest naprawdę imponujące. Zawodu uczuł się w rodzinnej Lucernie w Szwajcarii, pracował w wielu miejscach na świecie m.in. dla Hilton Hotels w Amsterdamie i Kairze, Intercontinental na Jamajce i Olympic Penta w Moskwie.

Kurt Scheller jest także laureatem wielu prestiżowych nagród oraz członkiem i założycielem organizacji kulinarnych zarówno w Polsce jak i w innych krajach.
W 2002 roku założył w Polsce pierwszą szkołę gotowania, spełniając tym samym swoje marzenie. Akademia Kulinarna otwarta jest zarówno dla adeptów szkół gastronomicznych, zawodowców, szefów kuchni, amatorów, jak i entuzjastów gotowania w domowym zaciszu. Każdy z uczestników poprzez aktywny udział, pod okiem samego Mistrza może odkryć swoje niepowtarzalne, ukryte talenty kulinarne. Kursy odbywają się w blokach jedno lub kilku dniowych i podzielone są na różne tematy przewodnie. Jedną z propozycji jest kurs jednodniowy promujący przepisy z GRZYBAMI.

Menu zawiera:


•    Terryna z pieczarek
•    Zupa z leśnych grzybów
•    Spaghetti z grzybami
•    Risotto z leśnymi grzybami
•    Lasagne z pieczarkami
•    Krojona polędwica prosto z Zurychu

Kursy wieńczy wręczenie certyfikatu potwierdzającego uczestnictwo w kursie oraz przepisów potraw przygotowanych na kursie, które z całą pewnością ułatwią gotowanie w domowym zaciszu.

Więcej informacji na www.schelleracademy.pl

 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018