-
"Marketing Mushrooms The Australian Experience""Strategic and Tactical Use of Market Research"Greg Seymour - General Manager, AMGA, President, ISMS >> czytaj całość !...
-
Bronisze Poznań Rzeszów Sandomierz pieczarki 4,00 - 5,00 4,00 - 5,00 5,00 4,50 - 5,00...
-
więcej zdjęć >> ...
-
Już po raz piąty podczas Łosickiego Święta Pieczarek zostały przyznane nagrody przemysłu pieczarkarskiego – PIECZARY 2006. Dotychczas nagrodę tę wręczono sześćdziesięciu siedmiu osobom, firmom a także instytucjom zar&...
-
„Norma EUREPGAP – niezbędna dokumentacja i audyt wewnętrzny / zewnętrzny”. Celem szkolenia jest przybliżenie wymagań normy EUREPGAP, przekazanie praktycznych doświadczeń w ich wdrażaniu oraz doniesień z konferencji w Pradze nt. ...
-
Marynowany grzybek to przekąska znakomita do wódki, jednak... zdarzało się od czasu do czasu, że po smacznym posiłku przyrządzonym ze świeżych grzybów, uczestnicy biesiady ulegali zatruciom. Dlaczego?Chociaż lista gatunków gr...
-
14 września - już po raz szósty mieliśmy przyjemność uczestniczyć w
PIECZARKALIACH – Łosickim Święcie Pieczarek. Spotkanie obejmowało część
szkoleniową oraz wystawę firm związanych z branżą pieczarkarską. Wstęp
na wysta...
-
Boczniak biały ( Pleurotus plumonarius) Boczniak ostrogowaty ( Pleurotus ostreatus)Boczniaki to grzyby, które bez wątpienia odniosły międzynarodowy sukces. Jeśli chodzi o skalę produkcji na świecie, to sytuują się tuż za pieczarką z szyb...
-
Pierogi z grzybami Ciasto:
- 0,5 kg mąki pszennej
- szklanka wody
- żółtko
- łyżeczka masła
- sól Farsz:
- 05 kg kiszonej kapusty
- 10 dag suszonych grzybów
- olej
- pieprz- sól...
-
Nowy branżowy serwis internetowy www.agroinwestor.pl. Przewodnią ideą towarzyszącą przy narodzinach portalu, było stworzenie przejrzystej platformy dostarczającej kompletnej informacji z zakresu agroinwestycji. Serwis www.agrainwestor.pl jest przyd...
-
Czy grzyby maja jakąś wartość odżywczą? -Zdecydowanie T A K!!! Przede wszystkim maja mało kalorii. Jest tak, ponieważ grzyby zawierają dużo wody, która stanowi mniej więcej 90% wagi świeżych owocników.Wartość odżywcza grzyb&o...
-
W numerze 3/2006:• Kompas – dr K. Szudyga TECHNOLOGIA UPRAWY • Kronika wdrożeniowa – dr K. Szudyga • Jak zmienia się polskie pieczarkarstwo – dr N. Sakson • Zalety stosowania podłoża z fazy III –...
-
NA ŻYWIECKIM GROJCU ROSNĄ TRUFLEW Żywcu trwa europejskie spotkanie mikologów (fachowców zajmujących się grzybami), poświęcone grzybom podziemnym. Wczoraj międzynarodowa ekipa, czyli naukowcy i hobbyści z Polski, USA, Szwecji, Włoch...
-
GRZYBY KISZONENajczęściej jadamy grzybki marynowane, mało kto wie, że można je również kisić jak ogórki. Nie wszystkie się do tego nadają, najlepiej smakują rydze i gąski, podobno także kapelusze borowików, no i pieczarki....
-
ACHTUNG NEU IM PROGRAMM ANTIPASTI:"GRILLCHAMPIGNONS" UND IM KURZE "CHAMPIGNON A LA GRECQUE"...
-
„ (…) Rozpowszechnione jest mniemanie, że grzyb wyrasta w ciągu jednej nocy. To nie jest prawdą. Nawet wyrośnięty już ponad powierzchnię ziemi młody grzybek rozwija się jeszcze przez kilka dni, jeżeli nikt go nie ...
-
{MOSIMAGE}SP B-1 / RASA BRUNATNASP B-1 tworzy owocniki o brunatnej barwie kapelusza i białych trzonach. Średnica kapelusza od 5 do 7 centymetrów. Znakomite pieczarki na rynek świeży. Posiadają silny aromat i doskonale przechowują ...
-
W czwartek, 10 sierpnia w brytyjskim radiu „BBC RADIO2`s”, ufundowano jedną z najoryginalniejszych nagród w historii. W popołudniowej audycji „BIG QUIZ” główną wygraną była roczne darmowe zaopatrzenie w pi...
-
Themedays 9- 13 październik 2006 Composting & Mushroom growingprogram9-10 październik 2006:Composting and tunelmanagement11 październik 2006:Farmvisits12-13 październik 2006:Growth management...
-
SłAWA ALKOHOLU POMOżE POLSKIM MARKOMChcemy być rozpoznawalni nie tylko w Polsce, dlatego 90 procent naszego eksportu to produkty pod marką „Smak”. Sprzedajemy je 25 krajów. Najwięcej z nich trafia do Irlandii, Wielkiej Brytanii, Ro...