-
W listopadowym wydaniu miesięcznika "W PODRóżY" [Magazyn Pokładowy PKP INTERCITY] polecamy: "SOJOWE MENU + PIECZARKI"Dla jednych wegetarianizm to sposób na zdrowie, dla innych – sprawia światopoglądu. Dieta bez...
-
Tworzenie profesjonalnych rynków hurtowych nie jest łatwe w naszym kraju. Z jednej strony jest to duże przedsięwzięcie dla komercyjnych inwestorów, z drugiej – nie sprzyja temu niechęć naszych rodaków do wspólnego d...
-
Mimo, że w Polsce z roku na rok zwiększa się liczba grup i organizacji producentów owoców i warzyw, nadal jest ich bardzo mało (obecnie - 84), a tempo ich powstawania jest powolne. Tymczasem w rynkowych realiach coraz trudniej działać ...
-
{MOSIMAGE}Pieczarki 250g, klasa 1kraj pochodzenia: Czechy1 kg = 7,69 zł (oferta ważna do 15.11.2007r. lub do wyczerpania zapasów)www.plus-discount.pl...
-
Pascal Brodnicki [TVN] w ostatnim programie z cyklu „Po prostu gotuj” po raz kolejny zaproponował fantazyjne danie z pieczarkami. Proponowane połączenie składników jest naprawdę zaskakujące, a sama potrawa wygląda wyśmienicie. C...
-
Zapraszamy do naszego nowego działu: FILMY. Na początek proponujemy relację z branżowego wyjazdu do Szwajcarii: "Wauwiler Champignons". Ponadto zachęcamy do obejrzenia filmów przedstawiających „mechaniczny załadunek kompostu ...
-
Stowarzyszenie Branży Grzybów Uprawnych - za ciekawą prezentację nowoczesnej technologii uprawy najważniejszych grzybów hodowlanych Biegpol, Chorzemin – za technologię uprawy pieczarek wysokiej jakości >> czytaj więcej...
-
Brunatne, pomarszczone bulwy schowane w ziemi. Łatwo je przeoczyć. A mimo to właśnie one zostały okrzyknięte najsmaczniejszymi grzybami świata. ...
-
Czy nasi lokalni producenci wykorzystają szansę, jaką stwarza rosnący wciąż popyt i wyższe ceny skupu pieczarek do przetwórstwa? Okechamp, lider w skupie i eksporcie pieczarek chce w tym pomóc i proponuje im unikalny program wsp&oacut...
-
Termometr rolniczy umożliwia pomiar temperatury słomy, ziarna, i innych płodów rolnych w czasie przechowywania w stogach, silosach, pryzmach, kopcach ...>>> więcej info...
-
"Zielone pleśnie" Mark den Ouden (C.point, Holandia)KONFERENCJA PIECZARKARSKASzwajcaria, październik 2007r.>>> więcej...
-
Historia tego związku, zwanego mikoryzą, sięga aż ordowiku (505-440 mln lat temu). Gdy przed 460 mln lat prymitywne rośliny zaczynały podbój lądów, najprawdopodobniej nie były same. Pomagały im właśnie grzyby. ...
-
{MOSIMAGE}"BIOLOGIA I UPRAWA TWARDZIAKA JADALNEGO SHIITAKE"Marek Siwulski, Aleksandra Czerwińska-Nowak, Krzysztof SobieralskiSpośród ponad stu gatunków uprawianych na świecie dominują obecnie dwa z nich, tj. pieczarka dwuzarodn...
-
{MOSIMAGE}"Promocja spożycia pieczarek"kartki formatu: 105 x 148 [mm] (format "pocztówkowy")przepisy kulinarne: SAłATKA Z PIECZAREKSAłATKA-COCTAILOWATARTAPIECZARKI W SOSIE POMIDOROWYMWWW.BIEGPOL.PL...
-
Międzynarodowa Konferencja Pieczarkarskaorganizatorzy: DBC i VSP ( niemiecka i szwajcarska organizacja branżowa: www.champignonsuisse.ch)Szwajcaria, październik 2007>> więcej zdjęć...
-
{MOSIMAGE}DWUDZIESTOLECIE FIRMY: "Wauwiler Champignons AG"Produkcja: pieczarka brązowa: 250 ton/rok ( 7 hal a 210 m2, 3 rzuty w 6 tygodni )pieczarka biała: 1 200 ton/rok ( 8 hal a 293 m2, 6 hal a 352 m2, 2 r...
-
{MOSIMAGE}pieczarki na szwajcarskiej półce sklepowej ("SPAR")październik 2007LUZERNA (61 tys. mieszkańców, na zachodnim brzegu Jeziora Czterech Kantonów, nad zatoką, po obu stronach rzeki Reuss, u stóp góry...
-
Ponad 800 wystawców i hodowców z 13 krajów świata zaprezentowało się w Poznaniu na Międzynarodowych Targach Hodowli, Ogrodnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Farma 2007. FARMA to nowa propozycja Międzynarodowych Targ&oacut...
-
PIECZARKI: 977 zł/kg BOCZNIAKI: 1912 zł/kgFrisco.pl - nowy sposób robienia zakupów! Delikatesy w sieci - testujemy internetowe sklepy spożywcze Korki, tłok, kolejki przy kasach. Czy właśnie z tym koj...
-
Zapraszając gości na obiad, warto pomyśleć o przystawkach. Oczywiście, można wybrać coś wykwintnego i pracochłonnego, ale jeśli nie lubisz się męczyć, wystarczy bagietka i masło. Ale nie jakieś tam – tylko truflowe....