-
Karol Okrasa to nie tylko polski kucharz ale także osobowość
telewizyjna. Karierę profesjonalną rozpoczął w Hotelu Jan III Sobieski
w Warszawie. Od 1997 roku pracuje jednak w Hotelu Bristol, gdzie pełni
stanowisko Szefa Kuchni. W 2005 roku zost...
-
Ciepłe popołudnia i wieczory zachęcają do grillowania. Potrawy pieczone
na ruszcie są pyszne i, jak twierdzą dietetycy, również zdrowe. Należy
pamiętać, że obok mięsa i kiełbasek do grillowania nadają się także
ryby, sery, warzyw...
-
DNI BRANŻOWE SIELINKO30 maja - piątek: 17.00-19.0031 maja - sobota: 11.00-17.00Miejsce konferencji i wystawy branżowej: Centrum Wystawowo Szkoleniowe Sielinko k/OpalenicyDNI PIECZARKI W WIELICHOWIE: 31 maja - 1 czerwca 2008 "Polska Pieczarka...
-
Dobrze znane w naszej branży kompostownie rozpoczynają następne inwestycje. Firma Wrona zamierza wybudować nową, dużą kompostownię w okolicach Częstochowy, a Kania następną już filię lokuje na wschodzie kraju w okolicach Lublina. Myślimy, ż...
-
Kurs euro niekorzystny dla pieczarekUkraina - po Rosji największym odbiorcą pieczarekMniejszy popyt na pieczarkiChińskie pieczarki w puszkach zdobywają USAKanadyjskie pieczarki pod marką Calavo...
-
Klimatyzatory – rok produkcji ok.1999, powierzchia uprawy 2x450 m2 i 4x600 m22 X Kotłownia miałowa z pełnym osprzętem: ruchomy ruszt, odżużlacz, cyklon, kosz zasypowy, transporter napełniający kosz zasypowyRegały uprawowe galwanizowane z al...
-
Agaricus (Pasalliota) campester Fr. – bedłka pieczarka
Agaricus campester jest, obok rydza, rzadkim przykładem ogólnopolskiego
rozpowszechnienia jednej nazwy pieczarka, używanej zarówno w dialektach
wszystkich prawie dzielnic k...
-
{MOSIMAGE}Nowa strona internetowa Hortpressu - wydawcy BIULETYNU "PIECZARKI"wejdź: >> www.hortpress.com...
-
Korzyści płynące z uprawy pieczarek są wielorakie:Uprawiając pieczarki zyskujemy pewną ilość bardzo smacznego pokarmu białkowego.Dwukrotnie wykorzystujemy nawóz koński, będący podstawowym podłożem
używanym do uprawy pieczarek. Po sk...
-
{MOSIMAGE}Udka w białym sosie ze szparagami i pieczarkamiPrzygotowanie: 40 minut
Gotowanie:1 godzina 40 minut
Porcja : 600 kcal
Składniki na 4 porcje...
-
Dobrze znana w naszej branży kompostownia - „WRONA - PRODUKCJA PODŁOŻA” modyfikuje wizerunek zewnętrzny.>> zobacz więcej...
-
Przedsiębiorstwo Garel Plast z siedzibą w Środzie Wielkopolskiej jest producentem folii polietylenowej wysokiej i niskiej gęstości LDPE/HDPE. Jednym z kierunków działalności firmy jest produkcja folii na potrzeby branży p...
-
MADE IN TRANSIT (by Agata Jaworska)- ciekawy aspekt detalicznej sprzedaży grzybów>> zobacz filmik...
-
marchew, biała rzepa, shiitahe, grzyby mun, kalmary, frutti di mare ...mmm!!!...
-
Zakładający uprawę pieczarek pragnie w przybliżeniu wiedzieć w jakim stopniu jest ona opłacalna. Opłacalność uprawy zależy od wielu czynników, a więc od kosztów
adaptacji (przystosowania) pomieszczenia lub postawienia specjalnego...
-
Niegella Lawson, to postać której w kulinarnym świecie nie trzeba
przedstawiać. Przez niektórych nazywana jest boginią ogniska domowego,
inni widzą w niej po prostu genialną, namiętnie zakochaną w jedzeniu
mistrzynię gotowania. N...
-
Pieczarki są najbardziej popularnymi grzybami na naszym stole, zjadamy
je pod różnymi postaciami w dużych ilościach. Książki kucharskie
dosłownie pękają od potraw, w których występują jako podstawowy
składnik lub dodatek. Dlac...
-
W numerze 01/2008
• Laurka – dr Krystian Szudyga
TERMINARZ OCHRONY PIECZARKI
KOMENTARZ DO TERMINARZA dr J. Maszkiewicz, dr inż. M. Lewandowski,doc. dr hab. J. Szymański OCHRONA PIECZARKI• P3 Oxonia, P3 Tsunami, P3 Topax 99, P3 ...
-
XIV ŚWIĘTO PIECZARKI 2008 HONOROWY PATRONAT:MINISTER ROLNICTWA I ROZWOJU WSI 30 - 31 maj 2008 DNI BRANŻOWE - SIELINKO
31 maj - 1 czerwiec 2008FESTYN PIECZARKOWY W WIELICHOWIE ...
-
10,6 mld euro może w 2008 roku wynieść eksport polskiej żywności i produktów rolnych. To zaledwie 6 procent więcej niż przed rokiem. – Jesteśmy coraz mniej konkurencyjni za granicą – narzekają nasi producenci....