-
Holandia: Spadek eksportu świeżych pieczarek.Jak podaje Der Champignon: "Holandia eksportowała w 2007 roku 71.072 ton świeżych pieczarek - około 12 tys. ton (14%) mniej niż w roku 2005."...
-
Pieczarki przygotowane na eksport"Uprawa pieczarek"autor: Kazimierz SiekierzyńskiInstrukcja uprawowa do umowy kontraktacyjnejWarszawa 1970...
-
Zaczęło się od pieczarek
(Rynek Spożywczy/04.07.2008, godz. 14:40)
Z Grzegorzem Pyszem, wiceprezesem zarządu firmy Smak, rozmawia Jerzy Korejwo.
- Panie prezesie, jakie były początki firmy Smak?
- Początki były w garażu, a zaczynali moi ...
-
„Para w kuchni” to program kulinarny emitowany w telewizji KUCHNIA TV.
Gospodynią programu jest Agnieszka Kręglicka, która do udziału zaprasza
przeróżnych gości, są to między innymi: krytyk kulinarny, znawca win,
specja...
-
{MOSIMAGE}Trendy Food to specjalistyczny dwumiesięcznik skierowany do firm i instytucji związanych z rynkiem spożywczym w Polsce. To magazyn łączący tematykę branżową, biznesową i ogólną. Magazyn ukazuje się od czerwca 2003 roku, jego w...
-
Nowe firmy w BAZIE FIRM:AgroconsultingMuller SerwisInwest-Agro>> BAZA FIRM...
-
Polecamy Państwu nowy materiał w dziale "FILMY":BYć ZDROWYM - BOCZNIAKIśWIęTO PIECZARKI 2008 - RELACJA W TVP1>> więcej info...
-
...
-
Krem pieczarkowy z grzankami(4 porcje)
- 2 kostki rosołu wołowego Winiary
- 300 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki śmietany
- 2 łyżki oleju
- 4 kromki ciemnego chleba
- 1 łyżka tartego sera Parmezan...
-
W okresie letnim pojawia się coraz więcej propozycji na kuchnię expressową. Praktyczne i proste przepisy pozwalają na ograniczenie czasu spędzanego w kuchni i korzystanie z wakacyjnych przyjemności.„Szybko i wykwintnie” to propozycja Cl...
-
Pieczarki coraz częściej angażowane są do reklam. No i bardzo dobrze !...
-
O tym, że rozpoczął się sezon na potrawy z rusztu przypominają nam zarówno gazety jak i telewizja. Coraz częściej można zaobserwować rosnącą popularność grillowanych warzyw, w tym także pieczarek. Dietetycy zachęcają do ograniczenia...
-
Aby grillowanie z roku na rok nie stało się coraz bardziej monotonne, żeby na naszych stołach nie dominowały wciąż te same przepisy, liczne czasopisma podsuwają nam nowe, oryginalne, nietypowe, urozmaicone propozycje na dania z rusztu. Bardzo mnie...
-
Lato rządzi się własnymi prawami. Dzień staje się dłuższy, chętniej przesiadujemy w ogrodach, jeździmy na rowerach, spacerujemy, spotykamy się z przyjaciółmi. Łatwiej niż zwykle opanowuje nas wakacyjne lenistwo, często po prostu braku...
-
TVP 1 - DZIEń DOBRY W SOBOTę
część 1
>> zobacz część 1
część 2>> zobacz część 2
...
-
W sobotę 7 czerwca w programie "Dzień dobry w sobotę" (TVP 1) została wyemitowana relacja ze Święta Pieczarki 2008 oraz ciekawy materiał promujący spożycie pieczarek i boczniaków."Dzień dobry w sobotę" Program o chara...
-
>> więcej zdjęć...
-
{MOSIMAGE} {MOSIMAGE}>> więcej zdjęć...
-
{MOSIMAGE}"Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej" - Szymanderska HannaW dwudziestu rozdziałach znajdują się przepisy na: masła smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zup i drugich da...
-
{MOSIMAGE}" FUNGI "strona internetowa: www.fungimag.com...