-
Der Champignon to niemieckojęzyczny "biuletyn producenta grzybów
jadalnych". Jak już wcześniej pisalismy, coraz więcej miejsca poświęca
się w nim polskim pieczarkom. W najnowszym numerze (Juli/August `05)
dominuje tegoroczne Św...
-
First International Mushroom Cooking Competition and Mushroom Party of Asia
data: 6-8 wrzesień 2005
organizacja: International Mushroom Institute, China Mushroom Association
szczeg&oacu...
-
Według danych z firmy SPYRA - Laboratorium Grzybni, rasy pieczarki białej: SP 252 i SP 258
cieszą się obecnie bardzo dużym powodzeniem. Najistotniejszymi zaletami
tych odmian są: duża plenność oraz wysoka jakość owocników, kt...
-
firma: Kriston S.C. Krzysztof Komar & Antoni Skrajny
lokalizacja: Krześlin
internet:
www.kriston.pl
...
-
Polskie pieczarkarstwo na pierwszej stronie The Warsaw Voice. (niezależny anglo-języczny tygodnik, wydawany w Polsce od 1988)
“Over the past few years, Poland has become a major mushroom-growing region in Europe”...
-
„Zadziwiają niezwykłymi barwami i zdumiewają oryginalnymi kształtami, a
nawet mogą zawstydzić swym nieprzyzwoitym wyglądem. Wiele z nich, to
gatunki rzadko spotykane, podlegające ścisłej ochronie prawnej.
Obowiązujące Rozporządzenie ...
-
statystyki odwiedzin strony www.Grzyby.Grzybnia.pl
statystyka wygenerowana: sobota, 16 lipca 2005, godz. 18:35:55
Całkowita liczba odwiedzin: 14 342...
-
Rosja, Moskwa
7 - 12.10.2005
targi: "MUSHROOMS AND MUSHROOM GROWING"
konferencja: "MUSHROOM GROWING AND ALLIED BIOTECHNOLOGIES. INNOVATIONS FOR INVESTMENTS"
...
-
Australia, Tasmania
28.09 - 1.10 / 2005
"32nd Australian Mushroom Grower's Conference"...
-
USA / Waszyngton / Port Townsend
12-17 październik 2005
„3rd International Medicinal Mushroom Conference”
...
-
Ottawa, Kanada
10-13 lipiec 2005
"18th North American Mushroom Conference"
(PÓŁNOCNOAMERYKAŃSKA KONFERENCJA PIECZARKARSKA)
więcej informacji: http://www.canadianmushroom.com...
-
Nie spotkamy go w menu wykwintnej restauracji. Sporadycznie występuje w
potrawach o większej ilości składników. Najchętniej jedzony sezonowo,
gdy jeszcze młody i delikatny. Dodatek kopru czyni go lżejszym dla
naszych żołądków. D...
-
W najnowszym numerze "Mushroom Business" (-międzynarodowy,
niezależny magazyn branży grzybiarskiej), na stronie frontowej znajduje się relacja z Konferencji Naukowo-Popularnej: "Ochrona i Uprawa pieczarki oraz innych grzybów u...
-
"Ni hao, everybody!" tymi słowami rozpoczął swój referat prezes
SBGU dr Krystian Szudyga podczas FIFTH INTERNATIONAL CONFERENCE ON
MUSHROOM BIOLOGY AND MUSHROOM PRODUCTS w Szanghaju w Chinach.
W
konferencji wzięło udział 481 ...
-
"Własna uprawa w ogrodzie lub na działce może być źródłem
satysfakcji i dostarczać świeżych grzybów na nasz stół. Uzyskane grzyby
będą ekologicznie czyste i zdrowe, ponieważ w uprawie amatorskiej
praktycznie...
-
"Der Champignon", "The Mushroom Growers' Newsletter", "Mushroom Business", "Mushroom Journal" oraz "Mushroom News" to nasze nowe propozycje w dziale BAZA FIRM / LITERATURA BRANŻOWA.
Zachęcamy do lektury...
-
więcej zdjęć: galeria...
-
Z Internetu korzysta blisko 6 milionów Polaków. Ich liczba
systematycznie rośnie, świadczy o tym chociażby fakt, że 45 %
internautów uzyskało dostęp do Sieci w ciągu ostatnich 12 miesięcy.
Własne strony www posiada blisko ...
-
PL 22 (Boczniak
ostrygowaty - Pleurotus ostreatus) firmy SPYRA - LABORATORIUM GRZYBNI.
PL 22 to rasa
charakteryzująca się wysokim plonem.
Owocniki tej odmiany wyróżniają
się bardzo dobrą jakością oraz trwałością podczas kil...
-
Twardziak jadalny (Lentinula edodes), znany jako shiitake, należy
dzisiaj do najpowszechniej uprawianych gatunków grzybów. Nazwę shiitake
nadano mu w Japonii. Shii, to nazwa gatunku drzewa, którego drewno
wykorzystywano w uprawie...