W numerze 2/2011 • Jedz, baw się, pokochaj – dr Krystian Szudyga Technologia uprawy • Flagi - dr Krystian Szudyga • Instalacje hydrauliczne ogrzewania i chłodzenia – dr Michał Michałkiewicz • „Ja, pieczarka” w trzecim pokoleniu - o rozciąganiu rzutów – mgr inż. Wojciech Konieczny • Warto rozmawiać z pieczarkami, czyli: gdyby pieczarki mogły mówić…– inż. Maciej Grzeszek • Postęp w plonowaniu pieczarek – prof. dr hab. Marian Gapiński, prof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Joanna Murawska
Ochrona pieczarki • Sucha zgnilizna - następny krok - dr Nikodem Sakson • Zagrożenie powodowane przez szkodniki w okresie wiosenno-letnim - dr inż. Mariusz Lewandowski • Warunki pogodowe a choroby pieczarki – dr. inż. Joanna Szumiga-Tarnowska • Temperatury letnie sprzyjają nicieniom – dr Ewa Dmowska
Ekonomika produkcji • Ceny pieczarek - mgr inż. Grażyna Stępka • Osłabienie polskiego eksportu świeżych pieczarek w I kwartale br. - mgr inż. Tomasz Smoleński
Boczniak i inne grzyby • Niektóre aspekty uprawy Pleurotus erynii – prof. dr hab. Mirosława Ziombra. • Purchawki: chropowata i gruszkowata - dr Jędrzej Maszkiewicz
Inne • Branżowe rozmaitości - mgr inż. Grażyna Stępka • Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Sas-Golak • Konferencja prasowa w ramach ogólnopolskiej kampanii promującej spożycie pieczarki „Ja, pieczarka”, 9 marca 2011 • Zaprosili nas – Grupa Producentów Agrochamp ze Wschowej
Adres redakcji: ul. Kopernika 34, p II 00-336 Warszawa tel./fax (22) 827-55-07 tylko w piątki tel. kom. 0 665 119 991 e-mail:
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
|