Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

Pieczarki 2/2011 Drukuj Email
12 maja 2011, autor: Redakcja

W numerze 2/2011
• Jedz, baw się, pokochaj – dr Krystian Szudyga
Technologia uprawy
• Flagi - dr Krystian Szudyga
• Instalacje hydrauliczne ogrzewania i chłodzenia – dr Michał Michałkiewicz
• „Ja, pieczarka” w trzecim pokoleniu - o rozciąganiu rzutów – mgr inż. Wojciech Konieczny
• Warto rozmawiać z pieczarkami, czyli: gdyby pieczarki mogły mówić…– inż. Maciej Grzeszek
• Postęp w plonowaniu pieczarek – prof. dr hab. Marian Gapiński, prof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Joanna Murawska

Ochrona pieczarki
• Sucha zgnilizna - następny krok - dr Nikodem Sakson
• Zagrożenie powodowane przez szkodniki w okresie wiosenno-letnim - dr inż. Mariusz Lewandowski
• Warunki pogodowe a choroby pieczarki – dr. inż. Joanna Szumiga-Tarnowska
• Temperatury letnie sprzyjają nicieniom – dr Ewa Dmowska

Ekonomika produkcji
• Ceny pieczarek - mgr inż. Grażyna Stępka
• Osłabienie polskiego eksportu świeżych pieczarek w I kwartale br. - mgr inż. Tomasz Smoleński

Boczniak i inne grzyby
• Niektóre aspekty uprawy Pleurotus erynii – prof. dr hab. Mirosława Ziombra.
• Purchawki: chropowata i gruszkowata - dr Jędrzej Maszkiewicz

Inne
• Branżowe rozmaitości - mgr inż. Grażyna Stępka
• Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Sas-Golak
• Konferencja prasowa w ramach ogólnopolskiej kampanii promującej spożycie pieczarki „Ja, pieczarka”, 9 marca 2011
• Zaprosili nas – Grupa Producentów Agrochamp ze Wschowej

Adres redakcji:
ul. Kopernika 34, p II
00-336 Warszawa
tel./fax (22) 827-55-07 tylko w piątki
tel. kom. 0 665 119 991
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

 

 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018