Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

Pieczarki 3/2010 Drukuj Email
31 sierpnia 2010, autor: Redakcja

W numerze 3/2010
● „Czas na pieczarkę” – dr Krystian Szudyga
● Technologia uprawy
● Richard Mollier w Swarzędzu – dr Krystian Szudyga
● Nawadnianie upraw pieczarki (cz. II) – dowilżanie podłoża – mgr inż. Zbigniew Uliński
● Okrywa a III faza – dr Nikodem Sakson
● Sztuka hodowania – inż. Maciej Grzeszek
● Klimat dla pieczarek. Dodatkowe chłodzenie powietrza – dr Michał Michałkiewicz

Ochrona pieczarki
● Zwalczanie szkodników w uprawach pieczarek – dr inż. Mariusz Lewandowski
● Lecanicillium fungicola – sprawca suchej zgnilizny – dr inż. Joanna Szumigaj-Tarnowska
● Ochrona pieczarki a nowoczesne metody identyfikacji nicieni – dr Ewa Dmowska, dr hab. Tadeusz Malewski, dr Grażyna Winiszewska, dr Stefan Wolny
Boczniak i inne grzyby
● Warunki klimatyczne w okresie plonowania boczniaka – prof. dr hab. Mirosława Ziombra
● Rozszczepka pospolita – najpospolitszy grzyb świata – dr Jędrzej Maszkiewicz

Ekonomika produkcji
● Ceny pieczarek – mgr inż. Grażyna Stępka
● Eksport pieczarek wychodzi z kryzysu? – mgr inż. Tomasz Smoleński

Inne
● Branżowe rozmaitości - mgr inż. Grażyna Stępka
● Trendy rozwojowe w produkcji pieczarek – prof. dr hab. Marian Gapiński, bprof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Joanna Murawska
● Wzrastająca popularność świeżych produktów w USA – Szymon Spyra
● Wartość odżywcza pieczarki i ich zastosowanie w diecie niskokalorycznej – Barbara Różanek
● Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Sas-Golak
● Walne zebranie członków SBGU
● Święto Pieczarki 2010 Sielinko/Wielichowo


Adres redakcji:

ul. Kopernika 34, p II
00-336 Warszawa
tel./fax (22) 827-55-07 tylko w piątki

tel. kom. 0 665 119 991
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018