Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

Ewa gotuje Drukuj Email
18 sierpnia 2010, autor: Redakcja

Ewa Wachowicz znana jest wszystkim jako Miss Polonia, III wicemiss konkursu Miss Świata czy sekretarz prasowy premiera Waldemara Pawlaka. Od niedawna Pani Ewa pokazuje swoje inne oblicze – kulinarne. Świetnie sprawdziła się jako producentka wielu programów kulinarnych, w tym „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza” wydała kilka książek, a na antenie Polsatu gotuje w swoim własnym programie ”Ewa Gotuje”, którego powtórki emitowane są w wakacyjne soboty.

W ostatnim odcinku, Pani Ewa proponowała szybkie i wykwintne potrawy na wyjątkowe okazje… jedną z nich były kieszonki schabowe, faszerowane pieczarkami.

KIESZONKI SCHABOWE FASZEROWANE PIECZARKAMI

Składniki:
Ok. 1  kg schabu
Sól, pieprz
Mąka i bułka tarta do panierowania
Smalec do smażenia
200 g pieczarek
1 średniej wielkości cebula
1 łyżka masła do smażenia

Przygotowanie:

„Pieczarki obrać, drobno pokroić. Cebulę posiekać w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać grzyby. Doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć.
Mięso podzielić na zgrabne kotleciki, każdy naciąć tak by powstała kieszonka. Oprószyć solą i pieprzem. (…) nadziać farszem pieczarkowym. Spiąć wykałaczkami. Obtoczyć w jajku, mące i bułce tartej. Usmażyć-najlepiej na smalcu.”

 

 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018