Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

Sałatka z brokułami i boczniakiem (maj 2009) Drukuj Email
12 maja 2009, autor: Redakcja

Przygotowanie: 30 minut
Porcja : 150 kcal
Składniki : na 4-6 porcji


- 25 dag boczniaków
- 40 dag brokuÅ‚ów
- 2 łyżki oleju
- 2 czerwone cebule
- 5 dag suszonych moreli
- łyżeczka tymianku
- sól
- pieprz
Image

BrokuÅ‚y umyć, blanszować w osolonym wrzÄ…tku, ostudzić, podzielić na różyczki, odciąć twarde Å‚odygi. Umyte grzyby podusić na oleju (15 min), doprawić solÄ… i pieprzem. Cebule obrać, pokroić w talarki, sparzyć wrzÄ…tkiem. Morele pokroić w paski. Na talerzu uÅ‚ożyć różyczki brokuÅ‚ów, cebulÄ™, oprószyć solÄ…, posypać tymiankiem. Na wierzchu uÅ‚ożyć uduszone grzyby i paski moreli.

Moje Gotowanie, numer specjalny (6/2009)

 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018