Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

Po prostu gotuj z pieczarkami Drukuj Email
27 sierpnia 2007, autor: Dominika
Niektórzy twierdzÄ…, że jest najbardziej popularnym kucharzem w Polsce. Z pochodzenia Francuz jednak póÅ‚ życia spÄ™dziÅ‚ w naszym kraju, tu także rozpoczÄ…Å‚ swojÄ… przygodÄ™ z gotowaniem.
Trzeba przyznać , że z wielkim sukcesem. MiesiÄ™cznik Forbes uplasowaÅ‚ go wÅ›ród 100 najcenniejszych gwiazd telewizji, a jego wartość medialna jest wyceniana na 275 tysiÄ™cy zÅ‚otych . Mowa oczywiÅ›cie o Pascalu Brodnickim.

NajwiÄ™kszÄ… popularność przyniósÅ‚ ma program Po prostu gotuj zÅ‚oÅ›liwi twierdzÄ…, że gÅ‚ównie dziÄ™ki uroczemu, potarganemu kundlowi, który jest najwiÄ™kszÄ… atrakcjÄ… kuchni Pascala. WiÄ™kszość krytyków jednak uważa jego przepisy za przystÄ™pne i proste, a posiÅ‚ki niezwykle lekkie, zdrowe i naprawdÄ™ smaczne. Jego najwiÄ™kszym atutem jest efektowne zaprezentowanie dania. Wyznaje on zasadÄ™, że dobry smak to dopiero poÅ‚owa sukcesu, caÅ‚ość dopeÅ‚nia rozkosznie smakujÄ…ce potrawÄ™ spojrzenie.

Najlepszym potwierdzeniem tych sÅ‚ów jest wÅ‚aÅ›nie niezwykle apetycznie wyglÄ…dajÄ…ca saÅ‚atka z pieczarkami.

Do jej przygotowania potrzebne sÄ… liÅ›cie saÅ‚aty, cykorii, rukoli, liÅ›cie musztardowca, które ukÅ‚adamy w miseczce od najtwardszych do najdelikatniejszych. NastÄ™pnie do saÅ‚aty dodajemy zgrilowane pieczarki ( mogÄ… być usmażone na oliwie ). Kolejno należy dodać ser roquefort i przygotować sos. Sos powinien zawierać po Å‚yżeczce oliwy, octu, musztardy, jednÄ… drobno posiekanÄ… cebulkÄ™, sól , pieprz i odrobinÄ™ wody do rozrzedzenia. Po dokÅ‚adnym wymieszaniu polewamy tÄ… miksturÄ… nasze pieczarki. Na koniec caÅ‚ość posypujemy jadalnymi kwiatami trybuli ogrodowej, musztardowa i rukoli tworzÄ…c wÅ‚asnÄ… kolorowÄ… kompozycje.

Smakuje pysznie a wygląda naprawdę artystycznie, aż żal konsumować takie dzieło.
 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018