Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

PIKNIK po izraelsku Drukuj Email
28 czerwca 2007, autor: Redakcja
Image
W żadnym z krajów Bliskiego Wschodu nie ma kuchni tak bogatej jak w Izraelu. PrzybywajÄ…cy tu z caÅ‚ego Å›wiata Å»ydzi wnieÅ›li do kulinarnej kultury tego kraju swoje odrÄ™bne tradycje, tworzÄ…c zachwycajÄ…cÄ… mieszankÄ™ smaków i stylów gotowania.

Idealne na piknik są pieczone pieczarki z pomidorami i cebulą oraz zielone oliwki nadziewane migdałami.

Pieczarki z pomidorami i cebulÄ…
PóÅ‚ kilograma pieczarek smarujemy oliwÄ… i pieczemy w temperaturze 200st. C przez póÅ‚ godziny. 200 gram pomidorów koktajlowych
(najlepiej „truskawkowych”) tniemy na poÅ‚ówki lub ćwiartki, dwie czerwone cebule siekamy bardzo drobno. Kiedy pieczarki ostygnÄ…, mieszamy je z pomidorami, cebulÄ…, natkÄ… pietruszki lub kolendry, drobno posiekanÄ… papryczkÄ… chili i oliwÄ… z pierwszego tÅ‚oczenia. Nie solimy przed podaniem, dopiero na talerzach.


info: "PANI" NR 06 (201)
 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018