Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

Potrawy z Grzybów / Boczniaki kandyzowane w czekoladzie ... Drukuj Email
31 maja 2007, autor: Redakcja
Składniki : boczniaki, cukier, czekolada.
Wykonanie :Åšwieże boczniaki pokroić na kawaÅ‚ki o boku okoÅ‚o 2 cm. Pokrojone grzyby gotować w wodzie mniej wiÄ™cej póÅ‚ godziny. NastÄ™pnie dodajemy cukier krysztaÅ‚, czekamy aż siÄ™ rozpuÅ›ci a woda odparuje. KawaÅ‚ki boczniaków powinny być przesiÄ…kniÄ™te cukrem. Po zakoÅ„czeniu tego etapu grzyby wyjmujemy z garnka i zostawiamy na jeden dzieÅ„ aby obeschÅ‚y. WychÅ‚odzone boczniaki maczamy na drugi dzieÅ„ w rozpuszczonej czekoladzie , odczekujemy aż ostygnÄ… a czekolada stężeje. W ten sposób otrzymujemy bardzo smaczne cukierki przypominajÄ…ce żelki owocowe. Ilość cukru i czekolady dobieramy stosownie do iloÅ›ci grzybów.
przepis pochodzi ze strony www.ksiazka-kucharska.pl
 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018