Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

łosoś w kompozycji z pieczarkami Drukuj Email
10 marca 2007, autor: Redakcja
Image
Łosoś w szpinaku
Składniki na 4 porcje:
- filet z łososia (ok. 300 g)
- 200 g pieczarek
- 100 g szpinaku
- 2 łyżki oleju sezamowego
- sok z cytryny
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- po szczypcie: soli, świeżo zmielonego pieprzu, kurkumy, cukru trzcinowego, mielonego chilli, gałki muszkatołowej. (czas przygotowania: 20 min.)

 
Rozgrzać patelnię, wlać olej sezamowy i dusić pieczarki pod przykryciem ok. 5 min. Dodać szpinak i dalej dusić, aż zmieni barwę i się skurczy. Następnie dodawać w kolejności: pieprz, sól, sok z cytryny, jogurt, kurkumę, cukier trzcinowy, chilli, a na koniec pokrojonego w paski łososia. Dusić na małym ogniu ok. 5 min. Posypać gałką muszkatołową. Podawać na gorąco.
 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018