PIECZARKA, BOCZNIAK, SHIITAKE ... |
|
"PIECZARKA, BOCZNIAK, SHIITAKE i INNE GRZYBY W NASZEJ KUCHNI" Marek Siwulski, Iwona Sas-Golak, Krzysztof Sobieralski W książce czytelnik znajdzie podstawowe informacje na temat historii wykorzystania grzybów przez czÅ‚owieka, ich wartoÅ›ci żywieniowych oraz zasad przetwarzania w warunkach domowych. Omówiono także, w ogólnym zarysie, możliwość uprawy kilkunastu gatunków w ogródku lub na dziaÅ‚ce. GÅ‚ówny jednak nacisk autorzy poÅ‚ożyli na przekazanie informacji dotyczÄ…cych wykorzystania grzybów w potrawach. StÄ…d czytelnik znajdzie w książce wiele przepisów kulinarnych na dania z grzybami wywodzÄ…cych siÄ™ z kuchni caÅ‚ego Å›wiata. TytuÅ‚ ukaże siÄ™ w II/III kwartale 2006r.
|