Na pszczyńskim rynku serwowano tradycyjną zupę wigilijną Drukuj
17 grudnia 2018, autor: Redakcja
fot. UM Pszczyna

80 kg pieczarek, 40 kg mięsa, 20 kg ziemniaków, 25 kg włoszczyzny i 20 litrów śmietany - to składniki, z których strażacy z OSP Pszczyna ugotowali kocioł pysznej zupy pieczarkowej. Zupą można było poczęstować się na miejscu, ale też zabrać do domu we własnym naczyniu.

fot. Thomas Kast

Strażacy przygotowali 300 litrów gorącego, pożywnego posiłku. Zupa bardzo wszystkim smakowała i zaledwie po dwóch godzinach nalewano ostatnią porcję - mówi starosta Barbara Bandoła, która z zastępcą burmistrza, Barbarą Sopot-Zembok przyłączyła się do nalewania zupy.

Czytaj więcej (http://wiadomości.pless.pl) >>>

fot. UM Pszczyna