Grzyby.Grzybnia.pl Grzyby.Grzybnia.pl

GRZYBY

GRZYBNIA

PIECZARKI

BOCZNIAKI

Boczniaki duszone w winie Drukuj Email
03 maja 2006, autor: Agrex
Boczniaki duszone w winie, do spożycia na zimno
50 dag Boczniaka, sok z 1/2 cytryny, 1 cebula, 2 Å‚yżki oliwy, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 1 Å‚yżka, posiekanej natki pietruszki, sól i pieprze do smaku.

Grzyby umyte, pokrojone w paski, skropić sokiem z cytryny. OliwÄ™ ogrzać, wÅ‚ożyć do niej grzyby i smażyć do wyparowania wody. Drobno posiekanÄ… cebulkÄ™ dodać do grzybów i smażyć na zÅ‚oty kolor. NastÄ™pnie wlać wino, doprawić solÄ… i pieprzem. Dusić okoÅ‚o 5 minut. Pod koniec duszenia posypać natkÄ… pietruszki. PotrawÄ™ wystudzić, spożywać na zimno.

 

Polecamy

 

 

 

 

WORTAL - Grzyby.Grzybnia.pl
DODAJ SWOJĄ FIRMĘ DO BAZY FIRM
Partnerem wortalu jest SPYRA - Laboratorium Grzybni. Copyright © 2004-2018