Pieczarki - biuletyn producenta pieczarek 3/2016 |
|
|
01 października 2016,
autor: Redakcja
|
W numerze 3/2016
Champignon de couche – dr Krystian Szudyga
Świadek historii Antoni Uja – dr Krystian Szudyga
Technologia uprawy Woda – plon i jakość pieczarek – dr Nikodem Sakson Genomika w wytwórni podłoża – dr Krystian Szudyga Szok! – mgr Wojciech Konieczny Od czego zależy wydajność pracy zbieraczek, czyli: czy potrzebuję więcej osób do zbioru? – inż. Maciej Grzeszek
Ochrona pieczarki Jesienne problemy ze szkodnikami – dr inż. Mariusz Lewandowski Dezynfekcja chemiczna w walce z infekcjami – dr inż. Joanna Szumigaj-Tarnowska
Zdrowie Dlaczego warto zwiększyć konsumpcje i zbyt pieczarek – prof. dr hab. Marian Gapiński, prof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Ryszard Gnus Co kryje się w pieczarkach – mgr Iwona Golak-Siwulska, prof. dr hab. Marek Siwulski, prof. dr hab. Krzysztof Sobieralski
Ekonomika produkcji i aspekty prawne Ceny pieczarek – mgr inż. Grażyna Stępka Prognozy produkcji i eksportu pieczarek w Polsce w 2016 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński Import świeżych pieczarek w Polsce w 2016 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński Formy zatrudnienia w rolnictwie – mec. Paweł Kulesza Bliski koniec tzw. opłat półkowych dla przedsiębiorców z branży rolno-spożywczej? – dr Jakub Janeta radca prawny
Branżowe rozmaitości Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Sas-Golak Pieczarka na widelcu. Przepisy G. Łapanowskiego Branżowe rozmaitości – mgr inż. Grażyna Stępka Z wizytą u… Firma Stec, czyli od 30 lat u podłoża sukcesu Spotkanie w Skierniewicach Walne Zgromadzenie Członków SBGU w Dobroniu Pieczarkalia 2016
|