BIULETYN "PIECZARKI" |
|
W numerze 1/2016 Produkt regionalny – dr Krystian Szudyga Technologia uprawyTechnologia uprawy a żywienie pieczarki – dr Nikodem Sakson Ruch powietrza jako czynnik warunkujący prawidłowy klimat w hali uprawowej – Emil Głuchowski Wpływ pierwszego rzutu na plon pieczarek – prof. dr hab. Marian Gapiński, prof. dr hab. Wanda Woźniak, dr Ryszard Gnus Gdzie ta woda – mgr Wojciech Koniczny Od czego zależy jakość pieczarek – inż. Maciej Grzeszek Odparowanie a ruch powietrza w hali uprawowej - dr Michał Michałkiewicz SMS – dr Krystian Szudyga Zagospodarowanie podłoży popieczarkowych – mgr Hanna Marlière Centrum Uprawy Grzybów Jadalnych i Leczniczych w Psarach – dr inż. Cecylia Uklańska-Pusz Ochrona pieczarki Integrowana metoda zwalczania roztoczy w pieczarkarniach – dr inż. Mariusz Lewandowski Plamistość bakteryjna pieczarki – dr inż. Joanna Szumigaj-Tarnowska Ekonomika produkcji i aspekty prawne Ceny pieczarek - mgr inż. Grażyna Stępka Polski eksport świeżych i przetworzonych pieczarek – podsumowanie 2015 r. – mgr inż. Tomasz Smoleński Wzrostowa tendencja polskiego importu świeżych pieczarek– mgr inż. Tomasz Smoleński Zmiany w przepisach o podatkach dla działów specjalnych produkcji rolnej – radca prawny Aleksandra Malińska Rozwiązanie umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika – dr Jakub Janeta radca prawny, mgr Ewa Stec-Janeta aplikant adwokacki Boczniak i inne grzyby Uprawa boczniaka. Część IV – dr inż. Kinga Ławicka Zdrowie Grzyby wspomagają regenerację układu nerwowego – mgr Iwona Golak-Siwulska, prof. dr hab. Marek Siwulski, prof. dr hab. Krzysztof Sobieralski Wspaniałe potrawy z grzybów – Iwona Sas-Golak Branżowe rozmaitości Branżowe rozmaitości – mgr inż. Grażyna Stępka Warsztaty szkoleniowe dla producentów i przetwórców grzybów, Bratoszewice, 23 lutego 2016 r. – mgr Zbigniew Uliński Spotkanie producentów grzybów uprawnych w Siedlcach Z wizytą u... Zakład Produkcji Maszyn „Wojtek" Fruit Logistica 2016, Berlin Adres redakcji: tel. kom. 0 665 119 991 |