...bardzo szybko znikajÄ… |
|
|
24 maja 2015,
autor: Redakcja
|
Faszerowane pieczarki z boczkiem: 30 średniej wielkości pieczarek • 10 plasterków boczku • 1 cebula • 30-50 g startego, żółtego sera • sól, pieprz, tymianek • wykałaczki
Pieczarki delikatnie myjemy, osuszamy i odcinamy od nich ogonki. Ogonki drobno siekamy. Cebulę drobno siekamy i wraz z ogonkami wrzucamy na patelnię. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem po czym smażymy 5-6 minut. Farsz odstawiamy na chwilę do przestygnięcia. W międzyczasie kroimy na 3 części plastry boczku (trzeba pamiętać o usunięciu skóry i chrząstek). Do farszu dodajemy starty ser następnie dokładnie mieszamy. Na każdą z nich nakładamy farsz (lekko ugniatając). Na wierzch kładziemy kawałek boczku i wbijamy wykałaczkę. No i grillujemy...
źródło: www.kuchniokracja.hanami.pl
|